Tel: 0343 - 572 195       |       E-mail: info@rvot.nl

Voorbeelden gewassen telen

Voorbeelden van het telen van gewassen


Graag geven wij u enkele voorbeelden voor het telen van diverse gewassen en de opslag van producten, waarbij u gebruik kunt maken van Reinders Vernevelingstechniek.Kropsla

Eén van de belangrijkste ingrediënten van een salade is kropsla. De sla industrie is behoorlijk uitgebreid en er zijn verschillende methodes om deze groente te telen. Ook bestaat er een groep mensen die om religieuze overwegingen alleen maar sla kopen nadat deze nauwkeurig is onderzocht en gegarandeerd vrij is van insecten. Wij van R.V.O.T stellen voor om sla te telen onder aeroponische omstandigheden, ofwel luchtteelt. Dit is een systeem dat een hoge opbrengst garandeert en – naar wens van de consument – geen enkele insect bevat.Komkommer

Komkommerplant ontwikkelt in aeroponische nevelruimte in vergelijking met andere methodes: 350% beter dan in een potcultuur en 250% beter dan in een hydrocultuur 250%, gerekend in grammen vers gewicht.Opslag van snijbloemen

Snijbloemen in koude opslag lijden aan dehydratie, veroorzaakt door de lage relatieve vochtigheid in koelruimtes. Deze vochtigheid ontstaat door activiteit van de koelinstallatie die de waterdamp uit de lucht absorbeert in de koelruimte.

Om de verdroging tegen te gaan en om tegelijkertijd mogelijk gevaar of vergiftiging wordt verminderd, moet de RV in de koelruimte verhoogd worden. Hoewel het simpel lijkt, hebben we ontdekt dat er met de Reinders vernevelaars (afhankelijk van de grootte van de ruimte) geen problemen ontstaan.

Aan te bevelen is om de RV op peil te houden met Reinders vernevelaars. Deze vernevelaars zetten hele kleine druppeltjes af ( 80% 2 à 3 micron en 20% 4 à 5 micron), waardoor de RV wordt verhoogd, maar de bloem droog blijft. De vloer van de koelcel blijft hiermee droog, waardoor er geen kans op bacteriën is. Indien er toch een bacterie, virus of schimmel ontstaat: maak gebruik van Freebac.Enkele voorbeelden van opslag

Sommige voedselgewassen inclusief aardappelen, druiven, kiwi’s, appels en dadelpruimen moeten maanden worden opgeslagen in een gecontroleerde omgeving met lage temperaturen en een hoge relatieve vochtigheid. Het belangrijkste doel van de relatieve vochtigheid (meestal het best boven de 90%) is het voorkomen van gewichtsverlies door dehydratie, het vers houden van voedsel en de gewassen er goed uit te laten zien.

De huidige apparaten die een hoge relatieve vochtigheid produceren, hebben een probleem met vocht als ze de 90% relatieve vochtigheid overschrijden. Teveel vocht op voedsel betekent groei van bacteriën en bederf.

Het unieke kenmerk van Reinders vernevelaars is het creëren van relatieve vochtigheid tot 98% in opslagplaatsen zonder condens. De verbetering in opslag van groente en fruit bij gebruik van Reinders vernevelaars biedt ook bemoedigende vooruitzichten voor voedsel dat korte termijn opslag nodig heeft.

Tomaten, paprika’s, sla, artisjokken, bosbessen en kersen zijn voorbeelden van fruit en groente die slechts een paar weken worden opgeslagen in gekoelde opslagplaatsen. Een relatieve vochtigheid van 95% of hoger is bevorderlijk voor deze korte opslag en als het probleem van vocht wordt opgelost door het gebruik van Reinders vernevelaars, wordt de voorraadperiode van het voedsel verlengd, zijn de verliezen door dehydratie verminderd en ziet het voedsel er goed en vers uit.