Tel: 0343 - 572 195       |       E-mail: info@rvot.nl

Vernevelen

Vernevelen


Reinders Ultrasone Nevel Generatoren (RUNG) maken gebruik van ultrasone technologie om een nevel te produceren bestaande uit waterdeeltjes van 5 micron en minder; hiermee wordt het beschadigende effect van druppels ‘vrij water’ vermeden zoals het geval is bij andere technieken.
De grootte van de waterdeeltjes is een kritieke factor bij de meeste landbouwtoepassingen omdat de aanwezigheid van druppels ‘vrij water’ heel vaak uitermate schadelijk is voor landbouw producten, voor kleine pasgeboren dieren in broedmachines en voor de elektronica producerende industrie, evenals bij het gebruik van chemicaliën tijdens het desinfecteren en steriliseren.Droge nevel

De nevel van Reinders vernevelaars (‘droge nevel’) gedraagt zich als een vloeistof in gas vorm die in staat is om diep door te dringen in zeer minieme ruimtes. Hierdoor wordt het vrije water geëlimineerd dat bij gebruik van traditionele methodes verontreiniging, ziektes en vervuiling veroorzaakt.

De Reinders vernevel machines is een combinatie van vaste elektronica en een modulaire constructie van een paar bewegende delen die weinig onderhoud vergt. Reinders vernevelaars zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken en heeft geen druk of filtratie voorzieningen nodig, wel een waterontharder. Door het toevoegen van gemakkelijk oplosbare stoffen aan het water kan de gebruiker de chemische of voedingsbehandelingen uitvoeren om een verbeterd product te kunnen leveren.Combinatie met Freebac

Andere redenen om deze nieuwe aanpak met ultrasone nevel te overwegen is het bestrijden van alle eventuele voorkomende bacteriën, virussen en schimmels en andere ongewervelde dieren met Freebac.Waarvoor kunnen we de vernevelaar gebruiken?

– Het desinfecteren van diverse gebouwen zoals ziekenhuizen, bejaardenhuizen, stallen enz.
– Het onschadelijk maken van:

  • Virussen
  • Bacteriën
  • Schimmels

– Voor relatieve vochtigheid in:

  • Koelcellen
  • Kweekkasten
  • Stekken
  • Zaden
  • Huizen en kantoren

(55% a 60% RV is ideaal voor mens en dier om in te werken/leven)

Bij voldoende RV is de kans op ziektes vele malen kleiner. Zowel zomers door de airco, als in de winter door de verwarming zal in de ruimtes waarin gewoond of gewerkt wordt de RV snel dalen. Bij een te lage RV krijgt men een droge keel en/of hoofdpijn. Bij het gebruik van een Reinders vernevelaar, wordt alleen de luchtvochtigheid omhoog gebracht waar men niets van merkt, het blijft absoluut droog en de elektronische apparatuur en lampen hebben er geen last van.