Tel: 0343 - 572 195       |       E-mail: info@rvot.nl

Luchtteelt

Luchtteelt


Luchtteelt (Aeroponic) is een methode van groeien waarbij de wortels van de plant in de lucht hangen in een fijne mist van voedingsstoffen die ofwel continu ofwel periodiek worden toegediend aan de oppervlakte van de wortels.Productie

Grootschalige commerciële kwekers gebruiken tegenwoordig regelmatig de luchtteelttechniek om hogere opbrengsten te krijgen en consistentie in gewasproductie. Door het groeien via luchtteelt, verdubbelen planten de voedingsstofopname en produceren ze gezonde, dikke witte wortels.


luchtteelt1
luchtteelt2

De formule

De mogelijkheid om voldoende van de noodzakelijke zuurstof te produceren, vooral in warmere omstandigheden (overdekte groeikamers), waar een hogere zuurstof voorziening noodzakelijk is bij de wortelhaartjes. Een verdriedubbeling van de totale productie in plantengewicht en versnelde oogsttijd.


luchtteelt3

luchtteelt4


Het resultaat

Een verdriedubbeling van de totale productie in plantengewicht en versnelde oogsttijd. Neemt u eens een kijkje bij de vernevelaars die wij aanbieden of onze oplossing voor bacteriën, virussen, schimmels en algen: Freebac.

Wilt u het hele artikel lezen?

  1. Introductie (u bent hier)
  2. Waarom luchtteelt
  3. Theorie
  4. Voordelen