Tel: 0343 - 572 195       |       E-mail: info@rvot.nl

Freebac

Desinfectiemiddel Freebac-Clearoxyl


Niet zomaar een waterstofperoxide

FreebacFreebac-Clearoxyl is een krachtig desinfectiemiddel. Tests hebben de grote effectiviteit van dit middel bij geringe concentraties bewezen. De actieve stof van het middel is waterstofperoxide. Toch kan Freebac-Clearoxyl niet zomaar een (gestabiliseerde) waterstofperoxide genoemd worden.
Het voorbeeld van een cake kan dit verduidelijken. Bij het bakken van een cake is meel, boter, eieren en suiker nodig. Het hoofdbestanddeel van de cake is meel. Toch kan de cake niet zondermeer meel genoemd worden. Er zijn ingrediënten aan toegevoegd en er heeft een proces plaatsgevonden. Zoals cake geen meel is, is Freebac-Clearoxyl geen waterstofperoxide.

Natuurlijk bevat Freebac-Clearoxyl de actieve stof: waterstofperoxide. De waterstofperoxidedeeltjes zijn echter omgeven door capsulerende bestanddelen. De waterstofperoxide is ingepakt. We noemen dit micro capsulated. De capsulerende bestanddelen vormen het geheim van Freebac-Clearoxyl. Zij zorgen voor een uniek verbeterde werking. Freebac-Clearoxyl is daardoor veel beter dan waterstofperoxide.

Het kent drie belangrijke voordelen:

  1. Freebac-Clearoxyl heeft een zogenaamde start-/stopfunctie. Hierdoor kan het middel tot 110 uur actief blijven. Het middel wordt enkel geactiveerd als het vervuiling waarneemt. Alleen waterstofperoxide reageert direct en stopt niet meer met reageren. Een waterstofperoxide is dus zeer instabiel. Freebac-Clearoxyl is daarentegen juist zeer stabiel.
  2. De te gebruiken concentraties van Freebac-Clearoxyl zijn beduidend lager dan van een waterstofperoxide. Hier kunnen besparingen behaald worden die oplopen tot 1000%.
  3. De effectiviteit van Freebac-Clearoxyl ligt vele malen hoger dan van een waterstofperoxide. Een waterstofperoxide is niet in staat de meeste virussen en schimmels af te doden. Freebac-Clearoxyl doodt naast grampositieve en gramnegatieve bacteriën, ook schimmels, virussen en zelfs bacteriesporen. Het werkingsspectrum is dus vele malen groter dan van een waterstofperoxide.