Tel: 0343 - 572 195       |       E-mail: info@rvot.nl

Desinfectie

Desinfectie


In vrijwel alle branches wordt er gebruik gemaakt van desinfectie, zoals de agrarische sectoren, ziekenhuizen, levensmiddelenindustrie, de recreatieve sectoren en ook zwemwater. In het buitenland wordt drinkwater behandeld met desinfectiemiddelen. Door middel van desinfectie wordt het aantal micro-organismen terug gedrongen tot acceptabele waarden. Wat ‘acceptabel’ is, verschilt per situatie.Desinfectie zonder chloor of andere chemische verbindingen

Freebac is een milieuvriendelijke, natuurlijke, sterk en vloeibaar desinfectiemiddel, dat ideaal is voor gebruik in vrijwel alle toepassingen waar nu nog de traditionele middelen worden gebruikt, die zijn gebaseerd op onder andere chloor, alcohol en quats (amonium). Dit middel is ecologisch verantwoord. Het enige dat overblijft is schoon, helder water.

Freebac1

Freebac wordt met succes gebruikt in ziekenhuizen, bejaardenhuizen, kindercrèches, landbouw en bloementeelt, fruitteelt, hydroponics, aeroponics, frisdranken industrie, drinkwater voor mensen en vee, melk en zuivel industrie, vis-, vleeswaren- en kaas verwerkende industrie, zwembaden, jaccuzzi’s, stallen enz. Meer toepassingen>

Freebac wordt alom met succes gebruikt in allerlei vormen van waterbehandeling. Freebac’s unieke formule is gebaseerd op gestabiliseerde waterstofperoxide, maar dan gevat in speciale dragers, waardoor de oxiderende kracht alleen wordt vrijgegeven als dat nodig is vanwege organische vervuiling e.d. Dit slimme desinfectiemiddel werkt anders dan normale (gestabiliseerde) peroxide dat door autoredox zijn kracht te snel verliest om voor langere tijd echt effectief te kunnen werken.

Freebac levert een gepatenteerd proces (dat zeker zo krachtig is als bijvoorbeeld perazijnzuur) en dat zelfs in lage concentratie zeer effectief is, zonder een residu achter te laten. Er blijft namelijk alleen water over. Freebac is daarom volkomen milieuvriendelijk en effectief tegen bacteriën, algen, schimmels, bacteriesporen en virussen. Het product is aangemeld bij het CTGB onder nummer N 1001.

Speciaal voor fruittelers: Freebac is zeer geschikt voor Pseudonomas en andere ziekten. U kunt de bomen gewoon spuiten op de manier die u altijd gebruikt. Op plaatsen waar men moeilijk kan komen met de trekker, gebruik daar dan een rugspuit of sprayer.